Meditatie

Wat is meditatie en hoe kan de eeuwige gedachtestroom tot rust komen?

Meditatie is een manier om jezelf, je ware natuur te ontdekken en meer inzicht te krijgen in jezelf. De essentie in meditatie is observeren. Vol aandacht leren wij onze gevoelens, gedachten, energie en bewustzijn kennen en observeren zonder er aan te hechten. Dit is opnieuw in contact komen met jezelf. Het vraagt van je om bewust tijd te creëren en te ervaren wie je werkelijk bent. Want vaak worden wij opgeslokt door de vele indrukken die wij in ons dagelijks leven opdoen. En dat maakt dat we vaak naar buiten gericht leven en niet meer in contact staan met onszelf. Door gezamenlijk te leren mediteren, zul je thuis gemakkelijker je eigen beoefening gaan oppakken. En wanneer je regelmatig mediteert krijg je een heel andere kijk op het leven en wie je werkelijk bent. Je leert door beoefening vreugde en ontspanning te ervaren. Een meditatiecursus die je door middel van ademhalingstechnieken leert centreren, krachtig doet aarden en je naar innerlijke stilte brengt.

Open meditatie-uur

Er is ook een mogelijkheid om elke laatste maandagochtend en donderdagavond van de maand, gezamenlijk, onder begeleiding, te mediteren in een open meditatie-uur. Je zult merken dat je een diepere stilte en rust kunt ervaren in de groepsenergie, waar je zelf deel van uit maakt. Als je hieraan wilt deelnemen kun je je in de week voorafgaand aan het meditatie-uur opgeven.

Elke laatste maandagochtend van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. Elke laatste donderdagavond van de maand van 19.30 tot 20.30 uur. Kosten voor 1 uur: € 5,00