Reiki

Reiki is een eenvoudige en natuurlijke methode om de cliënt uit te nodigen diep te ontspannen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te laten herstellen. Het is de Japanner Mikao Usui die herontdekte op welke wijze de impuls gegeven moet worden om de ‘universele levensenergie’ krachtig te laten stromen. Deze Usui-werkwijze wordt Reiki genoemd. (Rei staat voor universeel en Ki voor energie). Als  Reikigever ben ik afgestemd op het geven van deze ‘universele energie’ en mag en kan ik deze doorgeven via mijn handen.

Wat doet Reiki?

Wat doet Reiki? Door diverse oorzaken kan men geblokkeerd zijn waardoor de universele energie niet meer stroomt. Elke verstoring van het energie-evenwicht, of zich dat nu lichamelijk, emotioneel of geestelijk uit, wordt op positieve wijze beïnvloed door een Reikibehandeling. Er komt meer energiebalans in deze gebieden en geeft het gevoel dat je weer geheel aanwezig bent in je lichaam. Reiki kan uitstekend met andere vormen van zorg toegepast worden, zoals medicijnen, operaties, bestraling, psychotherapie etc. Ook mensen die geen gezondheidsklachten hebben, ervaren een Reikibehandeling intens ontspannend, als een meditatie en een verbinding met het innerlijke zelf. (Door de diepe ontspanning ziet men soms heldere kleuren of duidelijke beelden.)

Reikibehandeling

Tijdens een behandeling ligt de cliënt gekleed op de behandeltafel (alleen de schoenen zijn uit). Als Reiki beoefenaar leg ik mijn handen op het lichaam van de cliënt, geef de Reiki door en de energie zal daar heen stromen waar nodig is. Een behandeling is heel plezierig om te ondergaan. Een vaak direct gevoeld effect bij een Reikibehandeling is diepe ontspanning. Een behandeling duurt een uur en de kosten van een Reikibehandeling bedragen € 70,00.

Indien een afspraak niet 24 uur vooraf is afgezegd, zullen kosten in rekening worden gebracht.